Založ si blog

Dědeček – 3 roky nepodmienečne ! Taký trest by mal dostať v právnom štáte za predpokladu, že pred zákonom sme si všetci rovní

Dovolím si zhrnúť prečo by Dědeček nemal dostať viac ako tri roky nepodmienečne.
Pozostalým chcem vyjadriť úprimnú sústrasť, viem, čo prežívajú, nakoľko pri inej dopravnej nehode som prišiel aj ja o mamu a sestru. Tento blog adresujem všetkým, ktorí teraz vykrikujú po exemplárnom treste pre Dědečka. Nezastávam sa ho – zabil 5 ľudí….
Zabil 5 mladých ľudí, ktorí mali pred sebou celý život – lenže to mala aj Martina, moja sestra, ktorú zabil iný vodič, Elemír Szamko. Elemír zabil tiež ako Dědeček 5 ľudí, mnohí ďalších po nehode ktorú spáchal zostalo s doživotnými následkami.
Čisto vecne a z pohľadu paragrafov. Vodič Elemír Szamko opomenutím dôležitých povinností pri výkone svojho povolania, hlavne nerešpektovaním časov povinných odpočinkov, v dosledku únavy a vyčerpania zabil ako vodič autobusu 5 ľudí – a na toto sa priamo vzťahuje zločin všeobecného ohrozenia ! Pozostalým sa NIKDY neospravedlnil, po nehode napriek tomu, že mu bol odobraný VP naďalej jazdil cca 2,5 roka bez VP, a to presne tým istým štýlom, ktorý viedol aj k fatálnej nehode. Zraneným po nehode nielen, že neposkytol ani len prvú pomoc, on ju ani neprivolal. Miesto toto volal svojej dcére a pomoc si museli privolať samotní cestujúci. Svoj čin nikdy neoľutoval – naopak pohŕdal a maril aj rozhodnutie súdu tým, že s jazdením neprestal dokonca ani po vynesení prvotného rozsudku vo výške 3 roky nepodmienečne a zákaz činnosti po dobu 84 mesiacov ! Doležité je spomenúť, že zákaz činnosti mu plynul od momentu ako mu odobrali VP, teda v čase vynesenia rozsudku sa mu už započítavala doba cca 2,5 roka plynutia trestu ! Toto je veľmi dôležité preto, lebo to priznal aj súd – teda aj súd vyslovil a uznal, že Szamko mal de jure zákaz činnosti !!!
Dokázal som mu aj jazdy bez VP po Európe, aj po Slovensku, aj porušovanie predpisov – všetko som predložil súdu. Následne bolo verejné pojednávanie, kde som všetky dôkazy predložil – a ho*ado v talári, ktoré to súdilo, potvrdilo pôvodný rozsudok a vyhodnotilo 2,5 roka trvajúce jazdy bez VP, 12 priestupkov na úseku dopravy čo sa porušenia odpočinkov týka, najdlhší v trvaní 24 hodín, x pokút na úseku dopravy, absenciu akéhokoľvek ospravedlnenia a ľútosti – toto všetko to ho*ado v talári vyhodnotilo ako poľahčujúce okolnosti a pôvodný rozsudok potvrdilo ! A to všetko v hroziacej sadzbe 4-10 rokov !
Dědeček sa ožral. Priznal užívanie Stilnoxu. Priznal vinu v plnom rozsahu. Nemal vyslovený zákaz činnosti, tých 16 pokút sa rýchlosť sa iba zbytočne dramatizuje – pretože kto nikdy nešiel rýchlejšie? Nikdy nebol prichytený s alkoholom v krvi. Nevieme o žiadnom trestnom čine, ktorý by kedy spáchal – má čistý register trestov a celý život príkladne žil. Ožral sa a zabil 5 mladých ľudí. Zlyhanie, skrat – to nevieme, dokonca nevieme ani to, či jazdil pod vplyvom opakovane….
– Ja osobne si myslím, že jazdil. Som dokonca presvedčený, že sa spoliehal na svoju beztrestnosť a kontakty – pretože 99 percent ľudí, ktorí sú pod vplyvom alkoholu jazdí príkladne, majú dokonca pásy, dávajú smerovky – aby eliminovali faktor priestupku a zastavenia. Jazdia príkladne, takýchto vodičov sú denne tisíce a polícia odhalí mizivé promile. –
Jazdia pod vplyvom alkoholu aj preto, lebo tresty sú smiešne nielen v prípade, že ich prichytia, dokonca aj v prípade, že zabijú dostávajú podmienky a domáce vazenie !!!
A preto si aj Dědeček sadol do auta ožratý ako doga, riadenie nezvládol a zabil 5 mladých ľudí. Týchto 5 ľudí ale nebolo nič viac, ako 5 ľudí, ktorých zabil Szamko. Aj oni mali život pred sebou, mali plány, nádeje, vnúčatá.
Bez krvavých očí – Dědeček spáchal ale iba to, že sa ožral. Dôsledky sú fatálne, ale keby ho IBA prichytili dostane pol roka zákaz ako Ondrík, alebo 4 mesiace ako občan za slušné slovensko Stanke, ktorý dokonca pod vplyvom spáchal nehodu a ak by tam niekto stál možno by ho zabil tiež. Podobné prípady sú aj v Čechách – podmienka za zabitie pod vplyvom. Vysoký policajný funkcionár s hladinou cez dve promile dokonca nepotrestateľný !!!
Dědeček zabil rovnako a rovnaký počet ľudí ako Szamko. Mal alkohol, Szamko naopak riadne nespal dve noci a havaroval cca v 3 400-stom kilometri za volantom autobusu. Dědeček sa priznal v plnom rozsahu a ospravedlnil sa verejne za svoj čin – Szamko nikdy ani jedno ani druhé. Dědeček mal jediný dokázaný exces – Szamko jazdil roky pred aj po nehode tak, že bolo iba otázkou času, kedy nastane.
Dědeček – po zhodnotení všetkého nemôže v právnom štáte dostať viac ako Szamko – teda tri roky nepodmienečne, ktoré sa mu následne premenia na domáce vazenie. Nesmie viac dostať – pretože až to snáď vyburcuje ľud aj zákonodárcov a zatlačia na zmenu !
A …………nie iba Dědeček. Krv na rukách majú aj sudcovia, prokurátori – krv na rukách desiatok obetí má na rukách tento štát, ktorý nedokáže tvoriť a tvrde uplatňovať zákony tak, aby ožrani nezabíjali. Aby nezabíjali nielen ožrani, ale ani vodiči nákladných áut a autobusov, ktorí jazdia naďalej tak, že porušujú, čo sa dá. Prečo by aj nie, keď tresty sú smiešne. Aj vy možete prispieť ku zmene – obyčajným zdieľaním týchto mojich blogov. V prvom sa priznávam k zločinu – dokonca som bol za jazdu bez VP zavretý na tri mesiace nepodmienečne – to všetko je opísané v blogu prvom pod názvom “ Zločiny…..a tresty“
V ďalšom blogu sa trochu rozpíšem čo by stačilo spraviť aby sa situácia čo sa alkoholu na cestách aspoň trochu skľudnila.

Pán sudca – nas*ať Vám

26.10.2022

Ďalší vodiči po nehode Dědečka pili, havarovali – a dostali symbolické tresty ! Z mediálne známych je posledný rakúšan – s 2,6 promile to vrazil do auta a paneláku – rozsudok 2000€ pokuty a zákaz riadiť motorové vozidlo iba po území SR !!!Škoda, že nerozbil plynovú prípojku a celý panelák nevyletel do vzduchu – to by zase všetci kvákali o tom, [...]

Ono je ľahké povedať, nejazdi opitý, nehraj sa s mobilom, neprekračuj rýchlosť, vyspi sa pred dlhou jazdou……………………Sakra práce, a prečo by som to mal rešpektovať ?

20.02.2022

Nedávno, pri obede sa ma kolega pýtal, čo a ako na tom slovensku, čo sa alkoholu za volantom týka. Povedal som mu, že ak bude opitý a uvidí, že ho zastavujú – nech radšej policajta zrazí. Má vačšiu šancu na podmienku ako keby iba zastal a nafúkal – to ho totiž možu zavrieť. Je a bolo to síce myslené s veľkou nadsázkou – ale bohužiaľ to vystihuje realitu [...]

Rozsudok – blog druhý

11.02.2022

Taktiež by som to rád zhrnul tútu tragédiu do troch viet – manipuloval s tachografovými kartami, nespal, zabíjal. Dostal 3 roky v sadzbe 4-10 za to, že zabil 5 ľudí…. Nedá sa to. Chcem zo seba dostať a povedať všetko, úplne všetky podstatné súvislosti, ktoré s prípadom súvisia.Nik iný nepozná kauzu lepšie ako ja, ktorý pri tejto nehode prišiel o [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

branislavos

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 21685x
Priemerná čítanosť článkov: 4337x

Autor blogu

Kategórie