Založ si blog

Ono je ľahké povedať, nejazdi opitý, nehraj sa s mobilom, neprekračuj rýchlosť, vyspi sa pred dlhou jazdou……………………Sakra práce, a prečo by som to mal rešpektovať ?

Nedávno, pri obede sa ma kolega pýtal, čo a ako na tom slovensku, čo sa alkoholu za volantom týka. Povedal som mu, že ak bude opitý a uvidí, že ho zastavujú – nech radšej policajta zrazí. Má vačšiu šancu na podmienku ako keby iba zastal a nafúkal – to ho totiž možu zavrieť. Je a bolo to síce myslené s veľkou nadsázkou – ale bohužiaľ to vystihuje realitu slovenska.

  • aj tento blog má priamy súvis s nehodou opísanou v dvoch predchádzajúcich, kde vodič autobusu zabil 5 ľudí…. Nezabil ich náhodou, nezabil ich nedbanlivosťou.
    Zabil ich preto, lebo naháňal peniaze, jazdil ako hovado, porušoval na úseku dopravy všetko to doležité, čo porušiť mohol. A hlavne – NESPAL.
    Jazdu, pri ktorej zabil 5 ľudí mal naplánovanú v dĺžke cca 3 400 kilometrov. Bez povinných prestávok, bez riadneho odpočiku. Raz tvrdil, že odpočíval a spal v autobuse na pláži, potom tvrdil, že mal riadny odpočinok a autobus aj s turistami sa teleportoval cca 800 km. Cielene porušil čo mohol – a zabil 5 ľudí. Nikoho to ale nezaujíma – vraj to s prípadom nesúvisí a aj preto píšem v jednotnom čísle. Ak by to s prípadom totiž súviselo, tak krv piatich ľudí na rukách má aj spoluvodič Zdenko Olejka ! Dobre teda, keď s prípadom nesúvisí to, že vodič na smrť vyčerpaný zabije 5 ľudí, čo s ním potom súvisí ??? Musím doplniť, že spoločnosť AEOLUS dostala za praktiky, ktoré sa im podarilo dokázať pokutu 100 000,-€. Podarilo dokázať po nehode – prekračovanie časov odpočinkov, manipulácie s tachografovými kartami…. – štát toto konanie ocenil pokutou 100k a trestom domáceho vazenia :(. Stavím sa, že by som našiel xtisíc ľudí, ktorí by si trest domáceho vazenia za 100 000,-€ radi odsedeli….
    To, čo slovenský štát predvádza v oblasti dopravy je schizofrénia spojená s výpalníctvom…., kde naozaj nejde o ľudské zdravie a životy.
    Hned na začiatok napíšem, že som zásadne proti drogám za volantom, ALE – na jednej strane štát dáva drakonické tresty za tak banálny priestupok ako je do pol promile alkoholu u vodiča, a na druhej strane pokiaľ opitý vodič zabije dostane podmienku, možno domáce vazenie. To je choré, to je absurdné a sudca ktorý podobný verdikt vyriekne musí byť buď hlupák alebo podplatený. Tento štát je schopný zavrieť človeka za jazdu bez vodičáku, a zabijakov s alkoholom v krvi necháva na slobode. Stavím sa o čokoľvek, že ja, dokonale odpočinutý s dvoma desiatkami po obede budem v testoch pozornosti výrazne lepší ako ktokoľvek po 12 hodinách jazdy alebo po nočnej.
    Po nehode mamy a sestry, ktoré mi zabil nevyspatý vodič diaľkového zájazdového autobusu omnoho citlivejšie vnímam dopravu a veci s ňou súvisiace. Vyvíjam aktivity, ktoré bezpečnosti cestnej premávky možu pomocť – napríklad stojany s reflexnými páskami na výjazdoch z obcí, na FB ako aktivita a skupina „pujč si a vrať“ . Rád by som rozvíril ak už nie spoločenskú debatu, tak aspoň zav´rtal do hlavy myšlienku čo vlastne štát sleduje svojimi opatreniami na úseku dopravy ? Možem ísť cez obec aj 240 a viac ako pokuta 800 € mi nehrozí – tak čo mi zabráni v takejto jazde ? Vidím policajtov ako za krásneho slnečného dňa stoja na dvojkilometrovej širokej rovinke a merajú 70….. A iba merajú…. Nerobia žiadne preventívne opatrenia, iba merajú a za to vyrubujú pokuty – a to je zle.
    V tejto sprostej krajine dostanete 6 rokov za vraždu a 19 za pokus o podvod. Dostanete skoro doživotie za konopné masti a vrah ako OKI s doživotným trestom sa nad tým rehoce ktovie odkiaľ. Dostanete 8 rokov za daňový podvod a nahrávka z chaty je len akési všeobecné táranie – o príprave vraždy.
    Táto krajina je chorá. Je prelezená korupciou, skostnateným myslením, chorými zákonmi, ktoré chránia páchateľov a nie obete. Ja nezmením všetko, ani o všetkom písať nebudem. Iba o doprave. O tom, ako to vidím ja, prečo vidím, že je niečo zlé, o tom, čo a ako by sa mohlo zmeniť.
    Či to niekomu a niečomu pomože ukáže iba čas. Zároveň, ak by ste vedeli o ľuďoch, ktorých postihlo niečo podobné – nehoda, smrť blízkeho a následná odmeny vinníkovi vo forme symbolického trestu dajte im to prečítať s tým, že možno sa niečo zmení.
    Ďakujem

Pán sudca – nas*ať Vám

26.10.2022

Ďalší vodiči po nehode Dědečka pili, havarovali – a dostali symbolické tresty ! Z mediálne známych je posledný rakúšan – s 2,6 promile to vrazil do auta a paneláku – rozsudok 2000€ pokuty a zákaz riadiť motorové vozidlo iba po území SR !!!Škoda, že nerozbil plynovú prípojku a celý panelák nevyletel do vzduchu – to by zase všetci kvákali o tom, [...]

Dědeček – 3 roky nepodmienečne ! Taký trest by mal dostať v právnom štáte za predpokladu, že pred zákonom sme si všetci rovní

09.10.2022

Dovolím si zhrnúť prečo by Dědeček nemal dostať viac ako tri roky nepodmienečne. Pozostalým chcem vyjadriť úprimnú sústrasť, viem, čo prežívajú, nakoľko pri inej dopravnej nehode som prišiel aj ja o mamu a sestru. Tento blog adresujem všetkým, ktorí teraz vykrikujú po exemplárnom treste pre Dědečka. Nezastávam sa ho – zabil 5 ľudí…. Zabil 5 mladých [...]

Rozsudok – blog druhý

11.02.2022

Taktiež by som to rád zhrnul tútu tragédiu do troch viet – manipuloval s tachografovými kartami, nespal, zabíjal. Dostal 3 roky v sadzbe 4-10 za to, že zabil 5 ľudí…. Nedá sa to. Chcem zo seba dostať a povedať všetko, úplne všetky podstatné súvislosti, ktoré s prípadom súvisia.Nik iný nepozná kauzu lepšie ako ja, ktorý pri tejto nehode prišiel o [...]

Francúzsko, Kaledónia

V Novej Kaledónii pokračovali už tretiu noc nepokoje: štyria mŕtvi, stovky zranených

16.05.2024 15:16

Nepokoje v tomto francúzskom zámorskom území vypukli pre ústavnú reformu volebného systému, ktorá dáva právo voliť v provinčných voľbách tisícom francúzskych občanov.

česko, polícia, streľba

Tínedžer sa v Česku vyhrážal, že vystrieľa školu. Vysvetlil, že išlo o žart

16.05.2024 14:41

Polícia zdôraznila, že ho to zodpovednosti nezbavuje, a začala proti nemu trestné stíhanie.

Geert Wilders

Nová holandská koalícia chce 'najprísnejšiu' azylovú politiku v histórii krajiny

16.05.2024 14:22

Strany uviedli, že „čo najskôr“ predložia Európskej komisii žiadosť o výnimku z európskej azylovej politiky.

branislavos

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 21682x
Priemerná čítanosť článkov: 4336x

Autor blogu

Kategórie